Wednesday, November 28, 2012

Erró fær fýra hjørtu


Framsýningin "Errós mekanik" í Norðurbryggjuni í Keypmannahavn fær fýra hjørtu frá Peter Michael Hornung, ummælara í Politiken, sum skrivar: "Det er den unge Erró - eller snarere Ferro - der i starten af tresserne har slået sig ned i Paris, hvor han arbejder, omgås surrealisterne, suger til sig af tidsånden og inspireres af det, som det 20. århundrede har skænket civilisationen på godt og ondt. Det er denne mere farlige, frække og samfundskritiske Erró, som har lagt beslag på to store rum fordelt på to etager. 
Det er en kunstner, der tilhører modernismen ved i sit værk at kritisere det moderne, både i sine malerier og de eksperimenterende film og skulpturer, han laver i en kortere årrække. Men det er også en kunstner, som fascineres af den ubegrænsede tilgang til billeder i et højteknologisk samfund. 
Alt det, han ser, har han lyst til at afprøve, helst på én gang...Han er, som hans biograf Danielle Kvaran skriver, »en fri elektron i samtidskunsten«. Når alt kan eksistere sammen i den menneskelige bevidsthed, bør det også kunne sættes sammen på en flade. Selv en maskine og et menneske kan interagere, og mennesket kan kopieres som ren maskine, som en robot. Der er ikke noget, der henviser dem til hver sin verden..." Lesið meira her: 

http://politiken.dk/ibyen/nyheder/kunst/anmeldelser/ECE1824641/islandsk-kunstner-udstiller-nutidens-overfladiskhed/

og her:


http://www.bryggen.dk/da/udstillinger/err%C3%B3s-mekanik/#!prettyPhoto