Saturday, February 16, 2013

Zven Balslev sýnir fram í SODZven Balslev fer at hava framsýning í SOD Gallery /Space Of Drawing) í Keypmannahavn í Holbergsgade 17C. Ferniseringin verður 22.februar. Zven Balslev kenna vit frá framsýningum í Steinprenti. Hansara nýggja framsýning eitur Cancre, sum er franska orðið fyri býttlingin í flokkinum. Hetta er sostatt svart skemt, ið sipar til listamannin, sum gekk í barnaskúla í Schweiz.

Úr tíðindaskrivinum:

Den installatoriske og tematiske ramme om udstillingen er løst baseret på ideen om klasseværelset, og de udstillede værker er følgelig hængt højt i en placering genkendelig fra en typisk institutionsophængning. Med tegningen som det bærende element fører Balslev os således tilbage til skolebænken, og viser os sin udlægning af en biologitime og seksualundervisning.

Dette indebærer blandt andet en serie keramiske objekter af amorfe indre organer og farvede papirklip, der står som abstraktioner over de gammelkendte anskuelsestavlers faktuelle autoritet. Hertil viser Balslev ligeledes en række helt nye tegninger og collager, der trækker inspiration fra undergrunds-tegneserie, psykedelisk og surrealistisk kunst og punkens politiske fanzine æstetik i et overdrevent sort/hvidt grafisk billedunivers, som Balslev har gjort til sin helt egen genkendelige stil.

Således søger Balslev at vende vrangen ud på mennesket; både kropsligt og åndeligt med alt hvad det indebærer af sarkastisk lummerhed og snavs, og fremlægger her sit bud på en satirisk, fiktiv fortælling om skolen og dens autoritet som formidlet af ”klassens tumpe”.

Zven Balslev (f. 1977 i Danmark) bor og arbejder i København. Han er uddannet MFA fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2006, og har været udstillet bredt i både ind- og udland. Balslev har ligeledes produceret en lang række grafiske udgivelser, der udmønter sig i kunstpublikationer, bøger, fanzines, vinylplader og plakater; både som et nærliggende alternativ til at udstille originale værker, og som ramme til at eksperimentere med grafik, tekst, lyd, design og trykmetoder. I 1998-2010 stod han bag forlaget Smittekilde, og driver i dag forlaget Cult Pump.

Zven Balslev vil i forbindelse med udstillingen udgive en ny kunstpublikation fra forlaget Cult Pump.

SOD Gallery glæder sig til at byde velkommen til Zven Balslevs soloudstilling Cancre. Fernisering fredag 22. Februar 2013, kl. 17-20, og udstillingen kan ses frem til 23. Marts 2013.