Monday, August 29, 2011

Jóhan Martin Christiansen í Copenhagen Contemporary


Hósdagin byrjar Kopenhagen Contemporary, sum snýr seg um samtíðarlist í Keypmannahavn og I Byen sektiónin av Politiken hevur spurt seg fyri hjá Torbjen Zendt, blaðstóra á listaportalinum http://www.kopenhagen.dk/, sum úr mongdini av listarligum hendingum hesar dagarnar viðmælir fimm framsýningar/performance osfr. Tann eina er sýnisgluggaframsýningin hjá Jóhan Martin Christiansen, sum fær góð orð við á vegnum. Jóhan Martin er ein av okkara heilt fáu installatiónslistafólkum. Hann skrivar av og á greinar á http://www.kopenhagen.dk/

Torben Zendt skrivar um hann:

Jóhan Martin Christiansen er helt ung og uden karriere, men det tror jeg, han får. Han er fra Færøerne, går på kunstakademiet i Malmø og bor her i København. Og så udstiller han på Fifth Floor i Istedgade, som næsten kun udstiller værker af akademielever. Han laver installationer, hvor han stiller forskellige objekter og materialer sammen som en slags små materialedigte. Det er ret poetisk. Det kan være en plakat med Blondie, der er rammet ind på hovedet og læner sig op ad en grøn mælkekasse med en kassettebåndoptager ovenpå. Jeg synes, han repræsenterer noget nyt i installationskunsten, som skildrer materialets poesi. http://ibyen.dk/kunst/guide/kunstguideartikler/ECE1372099/guide-her-er-fem-kunstoplevelser-du-ikke-maa-misse/

Tíðindaskrivið hjá Jóhan Martini:

Self-Portrait in Very Dark

an exhibition by
Jóhan Martin Christiansen
at FIFTH FLOOR Opening 2nd of September 2011, 17-20 pm

Selvportrættet kan betragtes som en slags perversitet; en perversitet som har sin oprindelse i det skizofrene. Fascination af det skizofrene er pervers, derfor er selvportrættet skizofrent.

Det kan aldrig siges med sikkerhed at perversitet er et selvportræt, kun hvis man antager at det er en perversitet, eller at det erklæres som perverst.

Dette er ikke logik, det er et selvportræt. Et eksakt selvportræt. Så hvis et billede ikke er en lyd, så er en båndafspiller heller ikke lyd. Og horisonten er derfor opløst.

The Exhibition runs from 2nd to 30th September 2011
Thursday & Friday 15-17 pm
Saturday 14-17 pm or by appointment(KP)