Wednesday, January 25, 2012

Hjördis Haack við á framsýningum í DK


Listakvinnan, Hjördis Haack, ið er limur í Heystframsýningini, hevur úr at gera við framsýningum í Danmark í løtuni. Hon luttekur m.a. á framsýningini "Sådan set" á Rønnebæksholm og á framsýningini "Hvad mere er..." á Museet for Religiøs Kunst í Lemvig,  har m.a. henda áhugaverda myndainstallatiónin við málningum og video er at síggja. Eg seti inn myndir og tíðindaskriv:
Listakvinna og verk


Myndainstallatiónin hjá Hjördis á Heystframsýningini 2011Bjarke Regn Svendsen 2.jpg

Hvad Mere Er...Med Blik på det Åndelige  

8. januar - 4. marts 2012  En udstilling med Laila Westergaard, Steffen Tast, Hjördis Haack og Bjarke Regn Svendsen på Museet for Religiøs Kunst 

Udstillingen vil vise, hvordan disse kunstnere udforsker begrebet ”det åndelige” og forsøger at kortlægge, hvad der sker i menneskets møde med det åndelige. Kunstnerne vil med hvert deres indtryk og tilgang til kunstværket afdække forskellige steder og situationer, hvor det åndelige kommer til udtryk.

 Steffen Tast viser på udstillingen en række lysinstallationer.Kunstneren benytter sig primært af materialer fra industrien, lysdioder, ituslået glas og aluminium. Med disse materialer skaber Steffen Tast et værk, som imiterer naturens rytme, for på den måde at nå ind til en åndelig dimension i oplevelsen af naturens under. 

Hjørdis Hack er optaget af overflader og spejlinger, som hun afbilder i hyperrealistiske oliemalerier. I udstillingers værker blander hun video og maleri, i forsøget på at indfange den åndelighed hun mødte en tidlig morgen på floden Ganges.Værkerne afbilder den rytmiske bevægelse af pilgrimmenes både i solens første gyldne lys.


Laila Westergaards arbejde med at få den tunge granit til at virke let og luftig ved at hugge sirlige mønstre er en åndfuld proces i sig selv. I flere af værkerne møder vi dog også ”ånden” i dens kristne form. Værket ”urolig dug” er for eksempel et alterbord, hvor den enkle vævede granit dug bevæges at en uforklarlig kraft.

Bjarke Regn Svendsen forsøger gennem maleri, fotografi og video at indkredse den psykiske og åndelige dimension i vores oplevelse af hverdagen omkring os. Bl.a. med billeder af kirkegårde og religiøse processioner fra den lille italienske bjergby Olevano Romano. 

De fire kunstnere har tidligere udstillet sammen i kunstnersammenslutningen den Gyldne, det var her de blev opmærksomme på at de besad en fælles æstetisk længsel.Karakteristisk for kunstnernes arbejde er en stor respekt for materialet. Dets taktilitet, konsistens og sanselighed er en styrende faktor i tilblivelsen af værket. 


Udstillingen er støttet af Colstrups Fond, Grosserer L. F. Foghts Fond og Statens Kunstråd
Billedet: Bjarke Regn Svendsen, Corpus Domini, 2007-8