Wednesday, August 8, 2012

Jóhan Martin Christiansen í Henningsen GalleryTað sýnist sum gongur tað strúkandi hjá unga listamanninum Jóhan Martin Christiansen, sum í næstum fer at hava serframsýning í Henningsen Contemporary í Keypmannahavn. Vit fara ætlandi at koma við einum ummæli her á Listablogginum, fyribils seta vit inn tíðindaskrivið frá listamanninum:Crazy, Zig-Zag ~ About the Understanding of Space and on the Matters of My Latest Lover, R


Et spark i nosserne er ikke en joke. 
Kystlinjen rykker frem og trækker sig tilbage. Næsten som i zigzag. Ser man på den som form og materiale, repræsenterer stranden geometrien og havet melankolien.

Eller er det omvendt?

Melankoli er et spor fra en tidligere intensitet. Den har derfor en forudsigelighed ved sig, en indbygget forventning om sig selv, mens geometrien fremstår anderledes tøvende, ukendt. Den udvikler sig indenfor et lukket kredsløb.

Betragtes geometri og melankoli som konstituerende en struktur – horisontale og vertikale linjer i et plan – er problemet at finde et mål for denne struktur.

Er den et organ, er det et organ uden krop.

I og med strukturen kan både melankoli og geometri være tilstede som et ikke-funktionelt, men alligevel aktivt plan, der er viklet sammen til dette organ.

At den altså fungerer som et organ med mulighed for at ændre sig – organet organiseres pludselig anderledes – må anses som en nødvendighed for, at strukturen overhovedet kan træde frem.

Når melankoli og geometri således anskues under en og samme optik, er fysisk forandring mulig. Forandring som følge af det abstrakte for det abstraktes egen skyld.

Et greb om nosserne er det punkt ude i fremtiden, som jeg prøver at navigere efter.


Jóhan Martin ChristiansenKurateret af Mikkel Carl

Velkommen til fernisering:
Fredag d.17. august kl 17-19
HENNINGSEN Gallery
Fredericiagade 17
1310 København K
henningsengallery.com

-